Flytthjälp & fullständig arbetsplatsservice

Ska ni – precis som många andra företag – passa på att börja året med att genomföra förändringar internt? Då finns vi här för att hjälpa er i det som ofta blir en tids- och energikrävande process.

Den arbetsplats som fanns tillgänglig på fredagen, bör på måndagen finnas tillgänglig på samma eller bättre sätt fast någon annanstans. Så enkelt ska det vara.

Viktigt att tänka på inför flytten

Inför en flytt finns mycket att ta i beaktning, bland annat vad som ska följa med till nästa lokal och vad som ska slängas. Här är det bra att sortera upp det i tid så att dubbelarbete undviks. Genom att börja i tid och planera ordentligt undviks många onödiga och tidskrävande steg.

Att ha en projektledare tillgänglig för att hjälpa er med uppmärkning av hela det gamla kontoret kan vara en god idé, så att rätt skrivbord och låda hamnar rätt på er nya arbetsplats.

En ytterligare faktor som kan påverka både hur lång tid flytten tar och vad den slutligen kommer att kosta, är hur svårt det är att parkera både på er nuvarande och nya adress. Här kan ni underlätta mycket genom att skaffa ett tillfälligt parkeringstillstånd, även kallat parkeringsdispens.

Genom att göra några av dessa planerande steg i förväg, kommer själva arbetet med flytten att gå smidigare, ta mindre tid och också bli mindre kostsam.

Den nya arbetsplatsen

För att ni ska anlända till en fungerande arbetsplats, redo att ta emot såväl er som kunder och övriga besökare, behöver vissa övriga delar finnas på plats. Här är det viktigt att upprätta en checklista i förväg och se till att ni dels avslutar alla löpande avtal för ert gamla kontor, men också upprättar nya för er kommande arbetsplats.

Vi har listat några av dessa delar som bör finnas med, men som lätt glöms bort i det som blir en stressig och tidskrävande process i sig. Ni behöver beställa avfallskärl och skyltar till pentry, teckna avtal för städning, upprätta skötsel av växter och kaffe, frukt etc.

Utöver det behöver ni stämma av gällande brand- och säkerhetsrisker. Vem som ska stå för dessa kontroller, vilka delar som sker via hyresvärden och vad ni själv förväntas ansvara för. Lås- och passage till era egna lokaler t.ex, samt larm och utryckning vid behov. Här finns oftast en längre fördröjning från leverantören så det blir viktigt är att vara ute i god tid.

Ni behöver också styra om alla beställningar av t.ex. kontorsmaterial, samt teckna avtal för mattor och pappersåtervinning.

Det är alltså en rad olika faktorer som bör tas i beaktning inför flytt av en arbetsplats, där en helhetspartner kan vara till stor hjälp för att få helheten på plats.

Övrigt kring flytten och er framtida arbetsplats

I och med flytten vill ni säkerligen också uppdatera arbetsplatsen med förhöjd funktionalitet. Kanske anamma den stundande flexibilitet som uppskattats mycket under pandemin och förväntas fortsatt ta stor plats i arbetslivet. Det fixar vi!

Tillsammans sätter vi oss gärna ned och lägger upp planen för vilka arbetssätt som ska följa med, och vilka som ska uppgraderas på er nya arbetsplats; Hur detta ska struktureras och vad som behövs för att uppfylla era önskemål och krav.

Vissa delar av flytten är betydligt mer känslig än andra, varför det är viktigt med en pålitlig och kunnig helhetsleverantör – istället för att dela upp flytten hos flera olika parter som sedan ska försöka sammanstråla allt vad gäller installation av er nya arbetsplats.

Med central kommunikation och hantering av såväl planering av nya arbetsplatsen, nedmontering av gamla samt installation av befintlig och ny inredning, underlättas hela processen.

Om Lexium Service Management

Vi hanterar gärna flyttar av såväl mindre kontor, till större arbetsplatser. Som helhetsleverantör sköter vi såväl fastighetsförvaltning som arbetsplatsservice och har därför god förståelse kring uppbyggnaden och disponering av en rad variation av arbetsplatser.

Om ni ska flytta och behöver hjälp med helhetsservice för era nya lokaler får ni gärna kontakta oss så skräddarsyr vi ett upplägg som passar just er!