Lokalvård för kontoret

För kontorsstädning gäller noggrannhet och effektivitet. Vi har erfaren och kunnig personal som kostnadseffektivt sköter kontorsstädningen så att er arbetsplats blir skinande ren. Oavsett om det rör mindre kontorslokaler eller stora industriytor har vi personalen med rätt kompetens för just era behov.

Det viktiga för oss är att er arbetsplats är ren och säker ur ett hygienperspektiv, så att ni tryggt kan fokusera på er kärnverksamhet i en välstädad miljö.

Komplext och tidskrävande med återvinning av kontorsmateriel

Vi ångtvättar och desinficerar arbetsplatsen!

Utöver den vanliga städningen erbjuder vi även helhetssanering för kontoret och fastigheten. Förslagsvis genomför vi denna storstädning på fredagar eller måndagar för att covid-säkra kontoret inför nya arbetsveckor. Det är ett optimalt sätt att ta bort varje spår av covid eller andra sjukdomar och därigenom erbjuda personalen en hygienisk och säker arbetsplats.

Vad säger kontorsstädningen om er?

Renlighet säger också mycket om bolaget och verksamheten då noggrannhet och öga för detaljer gärna ska synas från den rena skrivbordsytan till färdigställd produkt och slutleverans. En ren, städad och strukturerad arbetsmiljö främjar just den noggrannheten och sänder ett starkt budskap till såväl medarbetare som kunder och investerare.

Ett rent och fräscht kontor är alltså avgörande för en bra arbetsmiljö. Dock hinns det sällan med och även mindre uppgifter som att diska, plocka undan och tömma sopor kan störa den huvudsakliga verksamheten. Att anlita en pålitlig och professionell partner med lång erfarenhet inom lokalvård är därför rätt väg att gå.

Personalen slipper ägna sig åt sånt som oftast hör till hemmasysslor och helst undviks på arbetsplatsen, de kan fokusera på att driva verksamheten framåt och vi sköter grovjobbet med att hålla arbetsmiljön ren och fräsch.

Vad ingår i kontorsstädning?

Vi städar allmänna ytor och ser till att golv dammsugs och ytor som skrivbord och köksbänkar rengörs. Beroende på säsong och årstid kan inomhusmiljön bli skitig eller dammig, vi ser till att golvytor och mattor alltid hålls rena och fräscha oavsett om slask, grus eller damm följer med in.

När det kommer till intrycket är just öga för detaljer avgörande. De ytor som man själv hade kunnat undvika i hopp om att ingen ska märka, ser vi till att få med i städningen så att arbetsmiljön i sin helhet är ren och fräsch, men också så att det utåt ger ett optimalt intryck. Vi rengör lister, dörrar och speglar. Fläckar tas bort. Vi tömmer givetvis även alla papperskorgar.

I kök och badrum går vi noggrant igenom alla ytor och lämnar dem rena och säkra ur ett hygien- och smittoperspektiv. Vi rengör även toaletterna både utvändigt och invändigt. I köket torkas diskbänkar av, samma gäller för handfat och diskho.

Kontorsstädning är en del av vår fullständiga kontorsservice – där vi samlar och levererar alla tjänster som behövs för att kontoret ska fungera

Vi erbjuder lokalvård i hela Sverige!

Lexium har genom ett brett nätverk av partners möjligheten att erbjuda tjänster som fastighetsskötsel på flertalet orter runtom i landet. Bland annat finns vi Stockholm, Göteborg och Malmö – men även flertalet andra orter runtom i landet.

Kartan visar vilka orter vi är verksamma i idag. Vi har dock risktäckande service på väldigt många av de tjänster som vi erbjuder och kan därför erbjuda service oavsett i vilken ort ni befinner er.

Vår uppskattade helhetsservice, Integrerad Facility Management, lämpar sig väldigt väl för verksamheter som finns på flera orter.

Lexium Service Management har också partnerskap med internationella Facility Management-bolag, och kan leverera Facility Management även om er verksamhet sträcker sig utanför Sverige.

Kontakta gärna oss gällande lokalvård!

Hur kan bra lokalvård påverka miljön?

Lokalvårdare bär ett stort ansvar när det kommer till påverkan såväl på fastighetens miljö som miljön i sin helhet. Vi på Lexium är måna om att den miljö som våra kunder befinner sig i är ren och säker att vistas i. Vi använder alltid rengöringsmedel som miljövänligt och anpassat efter kundens specifika behov.

Vi arbetar med kontinuerlig effektivisering för att minska energi- och kemikalieanvändning. Vi utbildar oss i effektivare sätt att utföra pålitlig lokalvård, och säkerställer att samtliga medarbetare är kunniga om kemikalier och användning på rätt sätt.

Miljövänligt rengöringsmedel är inte bara bättre för miljön och inomhusklimatet, det är också mer sparsamt mot golv och andra ytor, såväl som inredning och övrigt material. Tillsammans sparar vi på miljön och fastigheten.

Olika former av lokalvård

Städning för arbetsplatsen eller offentliga lokaler. Stora lokalytor samlar damm och kräver regelbundet och noggrant underhåll. Lokalvård kan bland annat ske som städning för trappor, kontor, butiker, centrumanläggningar, golvvård och flyttstädning.

För lokalvård har alla kunder olika krav men samma målsättning. Samtliga vill att det ska bli rent och säkert. Men hur stora ytor som ska städas samt vilka utrymmen som ingår varierar från kund till kund. Lexium har lång erfarenhet inom lokalvård, och har därigenom tagit fram ett effektivt arbetssätt som uppfyller samtliga krav och levereras kostnadseffektivt för kunden.

Alternativet att städa själva tar enorm kraft från personalen, även mindre sysslor som att röja undan kan för ett stort kontor snabbt ta fokus från huvudverksamheten. Att istället låta en professionell aktör leverera en trygg och pålitlig tjänst genererar en trivsam arbetsmiljö för samtliga. Lexium erbjuder lokalvård till såväl kunder inom kontor, industri. Vi har lösningar som passar kundens behov och lokal.

Söker ni lokalvård till arbetsplatsen?

Om Lexium

Vi kan erbjuda diverse tilläggstjänster som kan appliceras vid speciella tillfällen eller läggas till regelbundet vid lite längre mellanrum. Här kan till exempel fönsterputs eller mer noggrann golvvård vara lämpligt att göra med några månaders mellanrum.

När det kommer till val av rengöringsmedel kan ni som kund lita på att vi alltid använder rätt rengöringsmedel för rätt ytor. Det är också viktigt för såväl medarbetare som vår gemensamma miljö att använda ett miljövänligt och säkert rengöringsmedel.

Kemikalier har en negativ inverkan på miljön och kan i vissa fall vara skadligt att andas in. Vi har full koll på vilka rengöringsmedel som får och ska användas vart, och följer givetvis rekommendationer och regler.

Hur ni reducerar smitta med en renare inomhusmiljö?

En stor del av våra liv spenderas inomhus. En smutsig och ofräsch arbetsmiljö främjar spridning av bakterier och virus. Detta har såklart uppmärksammats än mer på senare tid, och flera nya starka och antibakteriella rengöringsmedel har forskats fram. Att hålla ytor blanka och rena är avgörande för att reducera smitta och erbjuda en säker och trygg arbetsplats till medarbetare, kunder och besökare.

En ren och säker arbetsplats är också avgörande för att personal inte ska bli sjuka och behöva stanna hemma från jobbet. Smitta sprids snabbare och enklare i en dammig och smutsig miljö. Att lägga mycket fokus på att hålla kontoret och arbetsplatsen ren och säker är därför värt både för nöjdhet men också för att i längden vara kostnadseffektiva.

Att anlita Lexium som partner för er lokalvård är en långsiktig investering!