IT, telefoni & konferens

Lexium levererar moderna helhetslösningar till arbetsplatser och kontor runtom i Sverige. Som en del av vårt totala erbjudande ingår tjänster inom IT, digital infrastruktur, telefoni, support och fullt utrustade digitala konferensrum.

Den digitala infrastrukturen är ofta hjärtat av våra kunders verksamheter, även om det i sig inte är kärnverksamheten är det affärskritiskt att allt fungerar snabbt och som det ska. Och om det mot förmodan inte skulle fundera behövs en supportfunktion finnas tillgänglig dygnet runt. Det moderna arbetslivet med flexibla arbetssätt och timmar kräver en pålitlig och tillgänglig helhetsleverantör.

En stor del av vår leverans innefattar en bredare kunskap för er verksamhet. Många av våra helhetslösningar innebär en stor mängd anpassning för att möta just era behov, detta gäller även i högsta grad när det kommer till IT och er digitala infrastruktur.

Konferensutrustning & digitala mötesrum

Med teknikens framfart har mycket hänt vad gäller konferensrum och utrustning för mötesrum. Högre krav ställs på att tekniken fungerar när flera mötesdeltagare ofta sitter på andra platser än i det fysiska konferensrummet. Med pandemin har behovet av digitala konferensrum ökat, då flertalet medarbetare jobbar hemifrån medan några ändå sitter på kontoret.

Lexium har sedan länge jobbat med konceptet Office Branding, där vi i egen regi och tillsammans med långsiktiga partners hjälper våra kunder inreda och modernisera sina arbetsplatser. Konceptet bygger på att använda arbetsplatsen som en del av sitt brand och stärka företagskulturen. Videokonferens är ett måste för kontoret och stärker företagets varumärke för kunder och personal.

Enkelt och bra kvalitet

Den nya tekniken blir hela tiden bättre. Ljud och bild är kristallklart och av väldigt hög kvalitet. Med hjälp av HD-video och marknadens bästa kamerautrustning får vi en otrolig skärpa i rummet. Den nya utrustningen anpassar sig också beroende på hur många som deltar i mötet, med en kamera som zoomar in och ut beroende på hur många som deltar.

Det är också oerhört enkelt att logga in i det digitala mötet med en modern videokonferensutrustning. Ett stort problem för många företag är konferensutrustning som krånglar, att deltagare har svårt att ansluta till mötet eller att anslutningen och nätverket är dåligt medan mötet pågår. Genom att installera en modern utrustning säkerställer vi att inloggningen sker enkelt och smidigt för samtliga medarbetare.

Inredning för smarta konferensrum

Konferensrummet måste inredas för dess ändamål. Funktionalitet blir avgörande för att möten ska fungera som de ska, men därtill förväntas de även vara behagliga och komfortabla. Ventilationen i ett konferensrum bör vara väl fungerande och ska kunna hantera såväl ett fåtal människor som ett fullsatt konferensrum i flera timmar. Konferensrummet ska i sig inte vara någon begränsning eller faktor som styr hur länge mötet pågår.

Rör det sig om viktiga styrelsemöten eller långa förhandlingar med kunder måste konferensrummet vara inrett för att kunna erbjuda en komfortabel och behaglig miljö.

Krav ställs också på möbler som förväntas vara såväl stilrena som komfortabla. Konferensbordet förväntas ha en innehållsrik bordsbrunn i vilken all tänkbar teknik bör finnas tillgänglig. Bland annat måste deltagare kunna koppla in både ström och HDMI för att kunna visa innehåll på konferensrummets stora skärm.

Videokonferens

För moderna konferensrum krävs möjlighet att enkelt koppla upp sig för videokonferens. Digitala möten ökar hela tiden och processen har snabbats på av en pandemi och teknik som bara blir bättre och mer kraftfull. Det blir viktigare för företag att kunna erbjuda sin personal att jobba hemifrån eller från annan ort men ändå delta i möten.

Genom att ha välutrustade konferensrum med teknisk utrustning som stödjer digitala möten kan man enkelt hålla professionella videokonferenser. Lexium hjälper er att både inreda konferensrummet och installera utrustningen som krävs för att ni ska kunna hålla högkvalitativa digitala möten.

Vi erbjuder IT-tjänster i hela Sverige

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss