Vilken kaffautomat passar på er arbetsplats?

Kaffe på arbetsplatsen är inte längre bara en självklarhet utan också en konkurrensfördel. Arbetsmiljön är avgörande för valet av arbetsgivare. Samma gäller för potentiella kunder, investerare eller besökare i allmänt. Att kunna erbjuda kaffe i världsklass på arbetsplatsen är en fjäder i hatten för företaget.

Vad är riktigt bra kaffe?
Kaffesmaken blir stelare ju längre tid som går mellan malning och bryggning. För att leverera kaffe i världsklass krävs noggrannhet och tid, samt färska bönor av bästa kvalitet. Valet av leverantör blir därför avgörande för hur kaffet sedan smakar. Lexium har en lång erfarenhet av att leverera kaffe i världsklass. Vi förstår värdet av riktigt gott kaffe på arbetsplatsen, och samarbetar med premiumleverantörer av kaffebönor, kaffemaskiner och kaffeservice.

Bra kaffe förbättrar pauskulturen

I en arbetsmiljö som mer ofta än sällan är kantad av stress och arbetsuppgifter på hög, blir värdet av pauserna avgörande för att uppskatta vardagen och kunna upprätthålla produktivitet under långa arbetsdagar. Att som arbetsgivare initiera pauser är därför viktigt, och något som medarbetarna uppskattar mycket.

För att dessa pauser ska bli bättre och mer givande är det viktigt att kunna erbjuda en trivsam miljö att slappna av i, gärna något som skiljer sig lite från skrivbordet och kontorsstolen.

En annan del av pausen blir för väldigt många en kopp kaffe, och samma krav på hög leverans gäller givetvis här.

Bättre effektivitet med regelbundna pauser

Studier har visat på att pauser förhöjer effektiviteten och minskar risken för stressymptom. Vi vill därför att pauserna ska ske på bästa sätt, vilket givetvis är med en kopp kaffe av högsta kvalitet.

Det sista man vill göra är att själv behöva springa och handla en kaffe, eller ägna värdefull paustid åt att fixa med maskin, press eller kaffekokare. Här blir det den kontorsansvariges uppgift att förse

FÖRDJUPADE RELATIONER OCH MER SAMARBETE

Värdet av pauser finns också i fördjupade relationer mellan medarbetare, som genom dialoger under kaffepauser kan få tid att diskutera annat än bara jobb och lära känna varandra bättre. Om de informella pauserna faller bort hamnar medarbetare lätt i en social isolering i sitt arbetet, där kollegor inte vet vad andra på arbetsplatsen jobbar med eller vilka kompetenser de har.

Fler informella sociala aktiviteter främjar istället goda relationer och teamkänslan, vilket medför mindre motstånd till att ställa frågor, be om hjälp eller diskutera problem.

Övrig catering till arbetsplatsen

Har ni stora möten – frukostseminarier eller behov av fika till era underbara kollegor? Vi är en heltäckande leverantör till arbetsplatsen, i vårt vardagliga arbete ingår leverans av förstklassig fika- och catering till kontor och sällskap av alla storlekar. Att slippa behöva handskas med detta själva, tar mycket tid och energi från er som ni behöver prioritera på att planera eventet i sin helhet. Vi säkerställer också hygien och kvalitet på det som levereras och ser till att det blir rent och snyggt efteråt.

Vatten och övrig dryck till arbetsplatsen

Vattenkranar med kallt och kolsyrat vatten är en lyx på arbetsplatsen, något besökare och medarbetare uppskattar mycket. Att också kunna erbjuda möjligheten att plocka fritt ur en dryckeskyl, eller välja bland övriga varma drycker är något som ger guldkant på arbetsvardagen. Här har vi en rad bra lösningar för alla typer av lokaler och tillfällen. Vi hjälper er gärna båda välja en bra och långsiktig lösning, samt komma i ordning. Självklart ingår service och underhåll så att allt hålls fräscht och uppdaterat över tid.

Vi erbjuder kaffeservice i hela Sverige!

Kaffeservice till kontoret och arbetsplatsen är en del av vårt heltäckande koncept Fullständig Kontorsservice – där vi samlar alla tjänster ni behöver till kontoret. Beräkna gärna ditt pris här.

Vår uppskattade helhetsservice, Integrerad Facility Management, lämpar sig väldigt väl för verksamheter som finns på flera orter.

Lexium Service Management har också partnerskap med internationella Facility Management-bolag, och kan leverera Facility Management även om er verksamhet sträcker sig utanför Sverige.

Kontakta oss gällande kaffe till er arbetsplats!